12.4.2009

Liberté, égalité, fraternité

Jacky sai tänään korjattua pumpun, joka pumppaa juustoista valuvan heran sikalan kaukaloon ja pystyi näin avaamaan portin possuille isommalle alueelle. Pikkumulatit ovat jo laajentaneetkin reviiriään aidanraosta livahtaessaan, mutta pinkkipossut ovat jo sen verran isoja, samoin mamma, että ovat joutuneet nyt muutaman viikon elämään vähän ahtaammin. Mutta tänään, ah liberté! Vaan eihän näille possuille riittänyt se oma iso aitaus, ei, täytyi lähteä pitemmälle tutkimusretkelle.

Lähdin iltapäivällä tavanomaiselle kävelylleni, joka usein ohittaa tuon possulan. Filou ja Illu tietysti syöksyivät mukaan. Vaan ei ollut possulassa ketään… Voi sitä Filoun hätääntynyttä ilmettä, sitten se järkyttyneenä lysähti makaamaan, possut ovat hävinneet. Illu lähti sentään reippaasti mukaan lenkille. Kun olin tarpeeksi kaukana ja korkealla, näin alempana pellolla viisi vaaleanpunaista, seitsemän pientä mustaa ja yhden vähän isomman mustan pisteen! Kameran zoomilla näin ne tarkemmin, koko katraan. Paluumatkalla lähdin sitten etsimään niitä ja löytyiväthän ne vihdoin, onnelliset karkulaiset, kaukana kotoa. Onneksi mamma oli mukana, joka on vuoden aikana oppinut tuntemaan tienoon hyvin. Minulla ei ollut nimittäin mitään keinoa saada niitä ajettua kotiin. Mutta eiköhän routa porsaan kotiin aja… Tosin roudasta ei ole tietoakaan…


Tuolta ylhäältä ne bongasin…
Etualalla jo tongittua peltoa.


Aaah ja röh!


Ja sitten mamman perässä seuraavalle pellolle…


Äkkiä ennenkuin se saa meidät kiinni!

Menin takaisin kotiin kertomaan löydöstäni Jackylle ja Estellelle. He vain kohauttivat hartioitaan, ei voi mitään, kyllä ne kai kotiin tulevat. Myöhemmin illalla Jacky kävi kertomassa, että kaikki ovat kotona. Huomenna Jacky menee korjaamaan aidan.

1 kommentti:

  1. ello :)
    i understand meybe 10% of what`s written here, but piglet photos are great :)

    have a nice day

    VastaaPoista